снимка: pixabay.comЧасовниците трябва да бъдат преместени един час преди точно в

...
снимка: pixabay.comЧасовниците трябва да бъдат преместени един час преди точно в
Коментари Харесай

През нощта на събота срещу неделя се връщаме към зимното часово време

снимка: pixabay.com

Часовниците би трябвало да бъдат преместени един час преди тъкмо в 4.00 часа на 31 октомври, оповестява Българска национална телевизия. Това значи, че ще спим един час повече, ще бъде по-светло заран, само че пък ще се стъмва по-рано. В България минава от лятно към зимно време и назад стартира да се ползва през 1979 година, а в Европа - от 1916 година.

От 2002 година насам зимното часово време в съюза, започващ в последната неделя от октомври и приключва последната неделя от март. Различните страни не са единомислещи по отношение на това дали има потребност от зимно и лятно часово време.

Някои страни желаят да преустановят годишната смяна. Причините са, че икономическият резултат от тези промени е нищожен, а доста хора се оплакват от здравословни проблеми. парламент, през март 2019 година, поддържа предложение за преустановяване на промяната на сезонното часово време през 2021 година, оповестява от законодателния орган. Всичко още продължава да се сменя сезонното часово време в съюза.

През 2018 години тогавашният ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разгласи, че ще предложи на страните от страните в Европейски Съюз, с цел да не се сменя часовото време напролет и есента с един час, като се резервира времето. Предложението да бъде подкрепено от ниския парламент, само че би трябвало да бъде признато и от еврото. Допитване от 2018 година сподели, че 51% от българите желаят лятно часове време. За зимното часово време е своя глас дадоха 38% от българите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР